AGF.nl: Toch nog geen uitspraak Hoge Raad in strijd Koppert Cress voor gratis gezonde lunch

Er is vrijdag toch geen uitspraak gedaan door de Hoge Raad in de zaak ‘Werkkostenregeling voor de Medewerkerslunch’ van Koppert Cress tegen de Belastingdienst. In de breed uitgemeten zaak strijdt Rob Baan, en daarmee Koppert Cress, voor de mogelijkheid tot aanbieden van een belastingvrije, gratis gezonde lunch aan haar werknemers.

De climax in de zaak leek aanstaande, maar naar nu blijkt moeten de rechters de zaak nog definitief bespreken, waardoor de uitspraak op zijn vroegst medio december en misschien zelfs pas in 2024 zal komen. Het betekent dat de 6-jaar durende strijd nog even voort zal duren. Toch blijft het bedrijf, en haar medestanders, goede hoop houden op een positieve uitkomst en wil het de beweging naar een gezonde lunch, die zij hiermee hebben ingezet, onder de aandacht blijven vestigen.

Deze beweging was al ingeluid door een bijeenkomst vorige week op het hoofdkantoor van Koppert Cress in Monster, maar nu is er ook een manifest naar buiten gebracht. De beweging is een initiatief van Rabobank, BeBright Consultancy en GroentenFruit Huis. Koppert Cress, Hutten Catering, Veneca en de Transitie Coalitie Voedsel zijn daar al bij aangesloten.

“In onze lunchcultuur valt nog veel winst te behalen. De lunch bestaat over het algemeen uit meegebrachte boterhammen die vaak snel en alleen worden gegeten. Daarnaast bevat de lunch nu nauwelijks groenten. Dat het anders kan zien we in onze Europese buurlanden. Samen eten en genieten staan centraal. Gelukkig zijn er in Nederland ook al koploperbedrijven die groenterijke, relaxte, sociale lunches de nieuwe norm hebben gemaakt”, zo klinkt het.

“De toon is gezet met het manifest. Nu gaat de beweging concreet aan de slag met de initiatieven uit dit manifest. De eerste focus is het opbouwen van een sterke community, een ‘coalition of the willing’, met als doel een innovatieve lunchcultuur te stimuleren voor werkgevers en werknemers.”

Klik hier voor het manifest ‘Bouwen aan een Nieuwe Nederlandse Lunchcultuur’

Tags:

Comments are closed